Vissa träningspogram lovar guld och ger smuts!

Sitter hemma en trevlig söndagskväll och laddar inför ett efterlängtat och hårt styrketräningspass på Golds gym! :)


Kommer va fokus på många reps och god kontakt idag. Det bidrar väldigt mycket till muskeltillväxten.

Tänkte passa på att berätta/varna om olika träningspogram som finns där ute.

När man sätter igång och vill börja träna så är chansen väldigt stor att man i princip misslyckas om man inte har någon bra plan eller ett bra träningspogram att följa. Faktum är att dom flesta som börjar gymma brukar göra många fel i början. Varför?

Joo för att Träning är komplicerat, det är både svårt och invecklat. Finns så många som vill tjäna pengar på detta i form av träningspogram som därför lovar guld och det du får är i princip damm i slutändan.

Ett bra träningspogram enligt mig är ett pogram där principerna i pogrammet är ordentligt testade och bevisade.

Det ska finnas en realistisk utgångspunkt där löfterna stämmer till 100 %.

Det ska finnas en vetenskaplig grund.

Det ska finnas en struktur som lär ut "gymmaren" allt han/hon behöver veta för att se till så att så lite misstag görs.

Det vill säga gymutövaren ska ALLTID veta varför dom gör en viss övning, varför dom gör ett visst repantal, vilka muskler som involveras och varför dom involveras. Det ska även ingå hur mycket man behöver vila för att inte komma in i ett överträningsläge där man förlorar mycket av det man möjligtvis byggt.

Om ett träningspogram inte har dessa saker så är det en väldigt stor chans att skaparen är mer ute efter pengar än att hjälpa sina klienter.

Därför för se till så att så lite misstag görs i början så råder jag er alla att inte falla för dessa små trick som folk gör när dom lovar en jättemycket som dom inte kan hålla.

Det är t ex inte realistiskt att öka 8 kg i veckan i en övning som FAKTISKT vissa träningspogram lovar sjukt nog.

Nu ska ja fortsätta att tagga inför gympasset :)

Älska alla så älskar alla dig! :)


Framsteg är kul!

Framsteg!





Det var nu ett tag sen jag bloggade, det beror på att jag inte haft så bra tillgång till internet på senaste tiden tyvärr.

Sen sist så har jag fortsatt som jag lovade med den strikta dieten. Har inte brutit mot den en enda gång och tänker fortsätta så :)

Väger nu 76 kg och är snart vid mitt viktmål 75 kg. Fastnade lite ett tag men nu går de framåt igen. Allt som behövs är lite motivation och inspiration vilket jag har väldigt gott om som tur är :)

Min motivation kommer från både kompisar och förebilder. Min största Förebild är Ryan miller skaparen av Träningspogrammet som jag följer :) Utan han hade det nog inte gått så smidigt som det går.

Sen senaste inlägget har jag, simmat, tränat löpning, haft fotbollsträningar och tränat rygg, biceps, bröst och triceps och idag har en välförjänt vilodag där jag endast promenerat i 60 min.




Helg fett stek!

Helg och frid och fröjd!


Har nu flyttat ut till "skogen" där det är frid och fröjd kan man säga. Är rätt skönt att det är ganska tyst i princip hela tiden. Kan väl dock vara lite "för" tyst ibland :P

Nu när all flyttning av kartonger, sängar osv är klar så känns det enormt skönt. Angående träningen så har jag nu bestämt att skärpa till mig lite grann, eller rättare sagt en hel del.  På senare tid nu har jag nån gång fuskat på kvällarna med lite choklad, glass o lite andra småsaker som förstört lite för min träning.

Därför har jag bestämt för att komma tillbaka till min strikta bana av 100 % diet clean för maximala resultat. Kommer nog gå väldigt bra, har en mycket som motiverar mig, bland annat vänner och större figurer i Styrketräningsvärlden. Så det ska inte vara något större problem detta.

Om ni vill ha en mer detaljerad info om min diet så får ni antingen kommentera eller mejla mig på [email protected] ! :)

Om det skulle hända att jag bryter mot denna strikta diet så lovar jag att skriva när det händer :) Min plan just nu är iallafall 100 % strikt tills jag åker till umeå framöver!



Simning!

Tänkte vila idag men syrran ville simma lite så jag följde med hon o körde ett lätt pass på 1 timme :) får vila imorrn istället :)

förövrigt sjukt jobbigt att simma med träningsvärk, smärtar till i varje simrörelse xD :)

Sen har jag bestämt mig för att min kropp är för grym för att få för lite b vitamin så har fixat tillskott som maxar till lite :)

Kommer hjälpa väldigt mycket troligtvis :)

Formbild! Tagen 15e mars!



börjar bli bättre och bättre, bara att fortsätta nöta på gymmet :)

Idag har jag en vilodag så det är skönt att kunna fokusera på kosten helt utan träning :)

Kosten går alltid före träning i min värld!

Hemma från Fotbollsträning!

Gjorde årets första fotbollsträning idag! Den gick bra, lite tungt bara, kräver ju en liten annan sorts kondition än jag är van vid just nu :) Men det gick bra förutom att ja typ skapade ett flertal sår haha :D Såhär ser mitt ben ut nu!



Grov träningsvärk!

Vaknade idag med en smärtsam träningsvärk. Hade svårt att kliva ut ur sängen då det var latsen och armarna som kändes mest. Jag kan inte ens böja armen rakt, det gör för ont. Det är väl skönt att man vet att man tränat hårt men jaa annars inte så skönt egentligen:P

Känner mig tur att jag inte ska träna styrketräning idag ifall. Blir väl nån form av cardio iallafall, förmodligen cykel :)

Om någon skulle ha några önskemål på nåt ja ska skriva om så säg till:D

Träna hårt, träna smart!


5 reps intesitets schema !

5 Reps bra eller dåligt?


Ville bara göra ett litet inlägg som förklarar ytterligare varför jag "bara" körde 5 reps på Styrketräningspasset igår.

kan tänka mig att det kan vara lite förvirrande eller missledande för vissa människor som kanske inte förstår principen.

Det fungerar som så att ju tyngre belastning man har desto färre reps kommer man kunna göra. Kroppen har en viss begränsning i förhållande till hur många reps man kan göra.
Till och med om man kör utan vikter så finns det en begränsning.

Det betyder också att ju lättare belastning man har desto fler reps kan man göra.

Om jag vill köra tungt så tänker inte jag på en tung vikt bara sådär, utan då tänker jag på en speciell repvidd som t ex 5 reps och sen väljer jag en vikt där jag vet att jag inte klarar av 6-8 reps.  Då har jag valt en vikt där det kommer bli näst intill absolut failiure. Detta är ett exempel på hur man kan gå tillväga.

Om ni förstår detta så borde ni även förstå varför jag körde 5 reps igår på nästan alla övningar.

5 reps bra eller dåligt? beror på vad man har för mål med sin träning. Allting man gör har med målen att göra :) Finns inget fel finns bara mindre rätt!


Om
någonting fortfarande är oklart så fråga gärna! :)



Rygg och biceps Fokus på ren styrka!

Biceps och rygg




Som ja lovade i föregående inlägg så ska jag nu berätta om mitt superseriösa träningspass. Det är nu jag kommer dela med mig av riktigt fina grejer. Kommer från och med nu endast träna seriöst, slut på aktiv träning.

Tänker börja med att förklara hur dagens upplägg är tänkt så att det inte blir några missförstånd. Dagens pass hade fokus på i princip bara styrka. Fanns ingen övning där det inte förekom tunga vikter.

Tunga vikter är nyckeln till att öka styrka. Det är dock viktigt att man är noga med att utföra övningarna korrekta, så det inte förekommer skador eller minskar effektiviteten i övningarna.

Dagens pass var fokus på både rygg och biceps. tänker nu visa exakt hur jag tränade :)



Uppvärmning: cyklade i 10 minuter medelintensivt.

Uppvämrningsövning: Lats drag, väldigt lätta vikter för att värma upp latsen.

Vilar ca 1 minut mellan alla setts under detta träningspass.

Huvudövning: Pull ups. På min huvudövning körde jag 80 % av min maxvikt.

Sett 1: så många reps som möjligt, dvs till absolut failuire, inte ens om ronnie coleman stått o pressat mig så ska ja orka 1 till.

Sett 2: 3 reps

Sett 3: 3 reps

nästa övning: Biceps curl, nästa övning är för att verkligen fortsätta prioritera biceps direkt efter för att verkligen få ut så mycket som möjligt. här är det så tungt som de möjligt, huvudsaken ja kan göra 5 reps, inte mer eller mindre. Ska känna som nästintill absolut failure.

Sett 1: 5 reps

sett 2: 5 reps

sett 3: 5 reps

sett 4: 5 reps

Sett 5: 5 reps

Nästa övning: Stående stångrodd. samma vikt upplägg som föregående övning.

Sett 1: 5 reps

Sett 2: 5 reps

Sett 3: 5 reps

Sett 4: 5 reps

Sett 5: 5 reps

Nästa övning: Sittande rodd med underhandsgrepp ( för att skapa mer biceps involvering än förarmsinvolvering) Är en ryggövning med bicepsinvolvering kan man säga.

Sett 1: 5 reps

Sett 2: 5 reps

Sett 3: 5 reps

Sett 4: 5 reps

Sett 5: 5 reps

Nästa övning:
Rygglyft med viktskiva.

Sett 1: 5 reps

Sett 2: 5 reps

Sett 3: 5 reps

Sett 4: 5 reps

Sett 5: 5 reps

Nästa övning:
Incline situps med Vikt skiva

Sett 1: 5 reps

Sett 2: 5 reps

Sett 3: 5 reps

Sett 4: 5 reps

Sett 5: 5 reps


Sedan stretching för hela kroppen.


Som ni kan se från detta träningspass så ser man att de inte förekommer så många reps, det beror på att fokusen ligger vid styrka, dvs färre reps med tyngre vikter.

Om Ni har några tips eller frågor så är det bara höra av sig! :)

Detta är ett exempel på Hård träning, då måste man vila lika mycket som man tränar. Dvs tränar du 8 dagar så bör du vila 4 dagar.

Träna hårt och träna smart :)


En viktig dag i min träningsutveckling!!

Styrketräning for real idag!


Vaknade upp ganska tidigt klockan 8 och startade dagen med havregryns gröt och psyliumfrön samt multivitamintillskott. Ett någorlunda bra sätt att starta en dag på!

Är en ganska viktig dag idag för mig, eftersom jag ska testa träna riktigt hårt idag. Som jag tidigare nämnt så har jag fokuserat på återhämtning, vilket jag har hållit på med ett bra tag nu och även fast jag har tränat relativt hårt så har jag inte kommit upp till en optimal standard. Alla träningsutlägg jag nämnt hittils i bloggen är ganska lätt jämfört med dagens pass faktiskt.

Kommer träna ryggen ikväll vid 6 tiden ungefär :) Så efter det passet så kommer en uppdatering på hur jag kommer träna då. Denna gång kommer jag skriver mycket mer detaljerat, så att det inte ska finnas några frågetecken :)

Är glad även idag måste jag säga nu :) Det enda som fattas nu är en stor kram av någon flitig person^^

Stay tuned inför kvällen! :)


Träna hårt, träna smart och väx!

Träna hårt, Träna Smart och väx!

Känns bra idag


Vaknade idag med en glad känsla (precis som dom flesta dagarna). Nu när jag kan träna igen ganska regelbundet så uppskattar jag varje dag mer än någonsin. Kommer inte ens ihåg senaste gången jag mådde dåligt faktiskt!

Feels great!:D

Igår hade jag ett axelpass på gymmet, och därför blir det 1 timmes promenad idag! :) Ska låta musklerna återhämta sig tills imorgon då jag har ett Ryggpass igen.

Mer än så blir det faktiskt inte i träningsväg idag, ser ingen anledning till att göra något annat just idag på en söndag! :)

Så därför har jag bara detta att säga.

Träna HÅRT, träna SMART, Träna under inga omständigheter Dumt, för det vore ju bara dumt eller hur.



Axlar idag!

Hej hej, har inte skrivit på några dagar nu, för jag har inte haft så mycket tillgång till dator. Har myst med familj osv :) Uppdateringen ligger så att jag har Tränat kondition Onsdag, torsdag och fredag. Låg intensiv kondition, vilket innebär väldigt låg ansträngning.

Det är inte meningen att jag ska bli så ansträngt på dessa pass, eftersom jag ser dessa dagar som vilodagar. Dock så är det betydligt bättre att träna lågintensivt än att inte träna alls enligt mig.

även fast man kör lågt tempo så bränner man en hel del om man håller på länge. Och jag håller på i Ca 1 timme.

Slut talat om detta nu!

Axlar

Idag är det lördag och då valde jag att träna axlar, för ja orkar inte vänta tills på måndag:P ja kände att ja klarar av det så :) Detta är dock ingen lågintensiv träning till skillnad från de tidigare dagar.

Fokusen låg på volym och bra kontakt idag. Tränade insida, utsida och framsida axlar, samt traps idag.

övning 1: Axelpress, 7 reps och 4 setts. Viktigt att verkligen fokusera på pressa här samtidigt som man tänker på ALLA muskler som involveras för så bra muskelkontakt som möjligt. Samt explosivt och kontrollerade rörelser.

Övning 2: axelflyes. Är inte säker på om övningen heter så men jag väljer att kalla den för det. Är inte så bra på svenska namnuttal på gymövningar. Denna övning tar ifall på utsidan av axlarna.

8 reps och 4 setts. Väldigt kontrollerade rörelser.

Övning 3 : Lyft med viktskiva, 8 reps och 4 setts även här. Denna övning tar på framsida axlar. Som jag även sagt tidigare så är det viktigt att man inte glömmer bort den delen av axeln eftersom det är ett måste för de som vill ha riktigt snygga axlar. Jag tycker inte att det räcker med att enbart köra bänkpress för den delen om man är kräsen på axelns utseende.

Övning 4: Kände att jag inte riktigt var nöjd med trycket på utsidan av axeln så jag körde axelflyes igen, fast i en maskin denna gång, är egentligen emot maskiner pågrund av dom tar bort några viktiga fuktioner men det fick duga för den här gången! :) 8 reps och 4 setts.

Övning 5: Shrugs, 8 reps och 4 setts. Sätter fokus på trapsen. trapsen är en del av ryggen och eftersom jag inte tränar trapsen på min ryggpass så kör jag det här! :)

Övning 6: Situps med viktskiva, 8 reps och 4 setts.

Stretching för hela kroppen, sen dusch och bastu :) Det viktiga när det gäller denna repetitionsvidd är att man är noga med att hålla sig inom en viss range. Jag kör 8 reps nu eftersom jag vill ligga lite mittimellan styrka och storlek just nu.

När man kör 8 reps med en tyngd som skapar nästintill en absolut failiure repvidd så ger det en ganska stor effekt på styrka också. Sen så det man inte får glömma är att tänka på bra kontakt. oavsett tyngd, och oavsett hur många reps man gör så måste man tänka på att ha god kontakt, det Tränar man upp genom väldigt många reps. man lär känna muskeln mer och mer ju fler reps man kör :)




8e mars - låg intensivträning igen!

Dagens Träning och utökning!

Vaknade idag kl 7, åt frukost, duschade och gjorde mig iordning inför ett tandläkarbesök hos en privat tandläkare, förövrigt bästa tandläkaren jag varit hos. Gick väldigt bra i undersökningen, inge större fel! :)

Sedan gick jag till konsum och inhandlade lite saker som jag hade slut av.

Tonfisk och Psylliumfrön.

Varför tonfisk och psylliumfrön? joo det ska jag berätta!

Tonfisk äter jag pågrund av att det är en billig och effektiv proteinkälla som innehåller 26 g protein per 100 gram. En till viktig anledning till de som tänker på sin hälsa är att tonfisk är rå mat. Man ska försöka äta så mycket rå mat som möjligt, dvs i form av organisk mat så som bär och grönsaker t ex. Tonfisk är en form av rå mat som är väldigt bra för att ha en bra proteinnivå i sin vardag.


Psylliumfrön är det förmodligen många som inte känner till, det är ett av de mest omtalade fröna i hälsosynpunkt. Det är mest känt för att vara skonsamt och nyttigt för magen och matsmältningen.

Det ger även en del andra effekter som är värd att ta upp.

1. minskar energiintaget avsevärt från en måltid.

2. Sänker Gi-värdet. Dvs det sänker glukosnivån i blodet.

3. Insulinnivån minskar efter en måltid.

Psyliumfrön kan intas både i en måltid eller mellan en måltid. Det har visats studier där det är effektivt i båda fallen. Även om vissa effekter skiljer sig lite grann.








Träning


Idag blir det 60 min cykling på gymmet lågintensivt som träning. Riktigt skönt kommer det att bli:D

Tack för mig!

Träna hårt, Träna smart och utvecklas sakta men säkert.




Form bild! 7e mars 2012



En formbild på hur min rygg ser ut i nuläget, är ganska nöjd med tanke på hur den såg ut förut :) kan visa de framöver också :)



7e mars - Lågintensiv konditionsträning

Vad som står på schemat


Hej alla glada!:D Idag vaknade jag med en ganska dryg träningsvärk måste jag säga, trodde att den lilla träningsvärken jag hade igår var ifrån ryggträningen i måndags men kände att den utlöstes på riktigt nu:P Kändes som ryggen skulle gå av nästintill när jag klev ur sängen.

dagens plan är att först och främst prioritera kosten som vanligt, och se till att äta rätt tider, och rätt sorts mat såklart. Sen får man inte glömma vatten. Vatten är något man inte får glömma eftersom jag tror många skulle bli förvånad av hur mycket vatten som egentligen hjälper till att rensa bort "gifter" i kroppen t ex. Sen är vatten bra för en rad många andra anledningar, men en viktig del till en hälsosam livsstil utan tvekan.

Fortsättningsvis så ska jag ha låg intensiv konditionsträning på schemat, vilket jag brukar ha på mina "vilodagar". Med vilodagar menar jag då vila från styrketräning, vilket är den hårdaste och mest stressfulla träningen för kroppen i mitt träningspogram.

Med låg intensiv konditionsträning menas precis som det låter, att man t ex cyklar, promenerar, eller joggar i ett ganska lågt tempo Ca 45-60 min.

Låg intensiv träning och hög intensiv träning i form av cardio


Tänkte förklara varför jag kör lågintensiv träning och inte hög intensiv träning på mina "vilodagar".

För det första så måste man förstå att styrketräning skapar en stor stress på kroppen, både mentalt och fysiskt.

Av den anledningen så anser jag att det vore ganska dumt att öka den stressen med hög intensiv konditionsträning. Kroppen behöver så mycket hjälp som möjligt när den ska återhämta sig från ett RIKTIGT hårt träningspass. Därför är det inte idealiskt i mitt träningspogram att tillämpa högintensiv träning på vilodagar.

Den första anledningen är alltså att inte tillämpa mer onödig stress.

Den andra anledningen bygger på skillnader mellan högintensivträning och lågintensivträning.

I en lågintensivkonditionsträning fokuserar kroppen på att "bränna" direkt fett i mycket större grad än i högintensivträning. Här får man inte glömma bort heller att 1 gram fett är 9 kalorier.

I en högintensiv konditionsträning fokuserar kroppen på att "bränna" kolhydrater i en mycket större grad än i den lågintensiva träningen.

Dessa 2 anledningar har jag till mitt träningspogram.


Låt er inte bli lurade nu, jag säger inte att högintensiv konditionsträning är dåligt. Det är dock inte idealt i mitt träningspogram, men det kanske är det i ditt. Det beror på hur man tränar och vad man vill uppnå.

Högintensiv konditionsträning är jättebra om man vill öka syreupptagningsförmågan avsevärt, men det är som sagt inte nödvändigt i mitt träningspogram.

tänker nu ge 2 exempel på hög intensiv konditionsträning och låg intensiv konditionsträning:

Högintensivkonditionsträning exempelvis: löpning i 80 % av sin maxpuls med intervaller i t ex 15 sekunder.

Lågintensivkonditionsträning: 20-50 % av sin maxpuls i 45-60 min.

det här är 2 exempel :)

de två stora anledningarna är alltså 1. utsätter inte kroppen för mer stress från den redan stressiga träningen dvs styrketräningen. 2. Bränner direkt fett.



På fredag lägger jag upp formbilder så stay tuned!;)

5e Mars - matintag resten av dagen samt träning

Kostintag

har nu kommit hem från ett träningspass på gymmet och tänkte berätta vad jag ätit resten av dagens gång, då jag tidigare idag berättade vad jag åt på förmiddagen. Till middag åt jag pannkaka idag då mamma hade lagat åt mig. Vilken snäll mamma jag har :)

Såhär såg det ut i matväg:

Kl 4 på eftermiddagen: 1 glas vatten och mellanmål i form av 60 gram valnötter. ( kolhydrater = ungefär 8 gram, Protein = ungefär 8 gram, Fett = ungefär 35 gram varav endast ungefär 2 gram är onyttig fett. Sen så är det en mängd olika mineraler och vitaminer där också bland annat Sink, fosfor, niacin (B3) och flera andra som ja inte kommer ihåg just nu i huvudet:P

Kl 18.10 middag: Blev 3 pannkakor till middag med ett stort glas vatten. ( kolhydrater = ca 23 gram, Protein = ca 7 gram, fett = ca 8 gram.

kvällsfika kl 10 på kvällen
: 250 g Kvarg. ( protein = 30 gram)

övrigt intag består av vitamintillskott och eaa ( essentiella aminosyror) eaa togs före och efter träning.


Träning



Dagens träning bestod av Styrketräning där jag Tränade Ryggen och magen.

Såhär såg det ut:


Uppvärmning 5 min intensiv kondition för att bli riktigt varm.


Börjar med Ryggträningen med latsdrag med smalt grepp: 3 uppvärmnings setts och 12 reps. sedan 4 arbetar sett på 7 reps.

Fortsätter sedan med övningen "pulloverdrag med rep" 4 setts och 7 reps även här.


Sedan blir det sittande rodd, 4 setts och 7 reps.

Sedan går jag vidare till rygglyft med fokus på nedre ryggen, 4 setts och 7 reps med viktskiva.

Sedan är ryggen klar och då går jag över till mage och kör en övning som heter situps i snelutning, 4 setts och 7 reps med viktskiva.

Sedan avslutar jag med stretching för hela kroppen! :)

Älska alla, så älskar alla dig! :)

Måndag - 5e mars Matintag början av dagen.

Uppladdning inför träning!


Idag klev jag upp ganska sent, kl halv 10 på morgonen.  Så jag sov ungefär 9 timmar vilket känns som ganska perfekt just nu.

Tänkte dela med mig av min kost av dagen.  Den baseras efter tankegången att äta det största dagliga intaget senare på dagen/kvällen. Det är baserat på en Studie om deffning som handlar om hur man behåller muskelmassa bäst när man går ned i vikt.

Kl halv 10 Start: en banan som start på dagen. (kolhydrater = 22 gram, Protein = 1g, Fett = 0,5 gram)

Kl. halv 11 frukost: Fiberrik havregryns gröt 1 portion, ca 40 g, och 1 dl mjölk till. (protein = 10 g, Kolhydrater = 26 gram, Fett = 5,5 gram

Kl. 1 på dagen lunch:
2 burkar tonfisk. ( Protein = 50 g, Kolhydrater 0 gram, Fett = 3 g.)

Vilket innebär att tillsammans hittils av dagen så har jag ätit:

Kolhydrater = 48 g kolhydrater

Protein = 61 g protein

Fett = 9 gram fett

Hur Ofta bör man vila kroppen?

Vila = bra dagsform?


Hej hej! :) Jag har tidigare pratat om hur viktigt det är att vila när man tränar. Har pratat om att det är många som fuskar på den biten och har pratat om hur viktigt det är att inte glömma bort det.

Jag har dock inte pratat om hur mycket som är lämplig vila och hur lite som inte är en lämplig vila.

Det första man måste förstå är varför man vilar? man vilar först och främst för att kroppen ska återhämta sig inte bara fysiskt utan mentalt också. Tränar man varje dag t ex utan vila så bränner man ned psyket i längden, inte bara kroppen. Detta är någonting som ja tror ni förstår, men jag tar upp det eftersom det är en viktig grundstomme till varför man måste vila.

Hur mycket man måste vila exakt är beroende av några faktorer.

Faktor nr 1: Hur mycket man äter, när man äter och vad man äter.

faktor nr 2: Hur mycket man tränar, hur ofta man tränar och hur intensivt man tränar, och hur hårt man tränar.

Faktor nr 3: Vilken träningsform man utövar.

Dessa 3 faktorer är de jag upplever viktigast när det kommer till hur mycket man behöver vila om man ska träna smart.

Jag säger inte att du skulle dö eller att din kropp inte kommer att klara av att träna utan att vila tillräckligt. Det jag säger är helt enkelt att, för att växa och bli starkare och stimulera dina muskler så måste du vila tillräckligt om du inte vill bli utbränd och då kommer det leda till att du tappar mycket som du kämpat för.

Det gäller i träningsformen Styrketräning.


Tänker nu komma med ett litet råd till ALLA styrketränare! Om du tränar för din goda hälsas skulle, om du tränar för att växa så optimalt som möjligt så är mitt råd att försöka vila lika mycket som du tränar. Dvs i en 50/50 ratio.

Om du känner att det funkar bra för dig att träna utan att vila särskilt mycket så varsågod försätt gärna med det du gör om du känner att du är helt nöjd, men om/när du ändrar dig, hör av dig! :)

Med en 50/50 ratio så innebär det att man minskar risken för att bli utbränd/övertränad samtidigt som man hela tiden ger kroppen tillräckligt med tid för återhämtning. Detta är min favoritutgångspunkt i form av vila i förhållande till träning.

Om du inte håller med, kommentera gärna och diskutera! :) alltid roligt att få kritik.

Älska alla så älskar alla dig!


Onsdag - 29/2 Kondition!

Kondition



Vaknade med träningsvärk så det kändes som det finns risk till muskelinflammation, men det tror ja inte att jag har, dock så var det en väldigt extrem skär smärta i övre brösten.
Sånt som man får leva med ibland.

Gick ifall ändå på gymmet för ett konditionspass på 30 min i hyfsad joggingfart. Avslutade sedan med situps och stretching för hela kroppen.

Kondition är verkligen en av mina favorit-träningsformer, känner mig så full av liv av sådan träning.

Planen konditionsträning just nu är att öka i fart och tid sakta men säkert tills ja kommer upp i konditionsnivån jag hade förra året. Så tänker snart börja med HIIT-träning.

HIIT = Hög intensiv intervall träning. Innebär oftast att man har som utgångspunkt att t ex springa på 90 % av sin maxpuls i ungefär 15 sekunder. Sedan sänker man till ungefär 60 %. Det är ett sätt att göra det på! :)


RSS 2.0