Torsdag - Fotboll HELL YEAH!

god dag people!:) Idag har jag ätit Gröt, handlat torsk och grönsaker och städat och diskat:P  Har fortfarande Träningsvärk men som tur är så är de inte lika mycket som igår så ska nog gå bra på fotbollen ändå :)

Kan erkänna att jag inte är helt klar med disken än så ska fortsätta med det efter det här inlägget :D

De enda ja kan säga till er alla nu är liksom GET YOUR SHIT TOGETHER!!!!! Träna hårt och smart era lata maskar:P

Och ni som redan tränar hårt och smart keep it going ;)

Ska bjuda på en halvt oseriös bild :P





Onsdag - mitt i veckan!

Mitt i veckan!


Sitter nu mitt på morgonen vid matbordet och hinkar vatten, måste ju fylla på tankarna :D  Har även enormt med träningsvärk idag. I framsida lår, baksida lår och rumpa, så de mesta man gör får man ont av. Det kallas för skön smärta.

Det beror på att jag tränade rygg och ben igår. ökade i vikt med MÅNGA reps så det tog väldigt hårt. Satsar alltid på att öka vikterna :D Go hard or stay home!

Jag hoppas verkligen det är mindre träningsvärk i morgon på fotbollsträningen :) Men idag ska ja bara vila och fokusera på ta hand om mig själv ^^

Ska nu börja diska och städa. Seeees people :)





Onsdag - mitt i veckan!

Mitt i veckan!


Sitter nu mitt på morgonen vid matbordet och hinkar vatten, måste ju fylla på tankarna :D  Har även enormt med träningsvärk idag. I framsida lår, baksida lår och rumpa, så de mesta man gör får man ont av. Det kallas för skön smärta.

Det beror på att jag tränade rygg och ben igår. ökade i vikt med MÅNGA reps så det tog väldigt hårt. Satsar alltid på att öka vikterna :D Go hard or stay home!

Jag hoppas verkligen det är mindre träningsvärk i morgon på fotbollsträningen :) Men idag ska ja bara vila och fokusera på ta hand om mig själv ^^

Ska nu börja diska och städa. Seeees people :)





Laddar och vilar!!!!!!

Sitter och äter torsk som middag samtidigt som jag laddar inför fotbollsträning!! :) Eftersom ja känner mig hyfsat mätt sen lunchen så blir det bara protein till middag. Vill inte äta för mycket till fotbollsträningen.


Vilar från gymmet idag, gillar inte att Träna gym och fotboll samma dag pågrund av det mentala :) Vill vara så stark som möjligt mentalt på Träningen :)


Kör gym imorgon och vilar helt på onsdag :)

Sen så blir de väl one tree hill ikväll en sväng :P Älskar den serien :D

Träning Kost och sjukdomar?

Träning

Träning är någonting jag brinner för rent generellt. Det är en av de sakerna som jag tvivlar att jag någonsin kommer att sluta med, om inga skador inträffar förstås.

Det gäller all sorts träning. kampsport, dans, kondition, styrka, yoga, fotboll, rugby, handboll, osv. Listan kan göras lång. Träning är bra och det är viktigt, kroppen är designad att röra på sig helt enkelt.

Kost och sjukdomar?

Kost och sjukdomar? har dessa ord någon större koppling? Har de nån större betydelse vad man äter? Om det har det, vad är det för betydelse?

Dessa är intressanta grundfrågor inom hälsa. Det enda som jag brinner för mer än Träning är kost i en hälsosynpunkt.

Pågrund av hur viktigt det faktiskt är. Äter man rätt sorts mat så kan man må bättre än vad man någonsin kan med fel sorts mat. Kosten är verkligen intressant på grund av hur den påverkar människor. Kostvanor är även utan tvekan en stor orsak till många sjukdomar där ute.

Trots det så fokuseras det betydligt mer på att forska inom läkemedel än att forska inom kost när det gäller sjukdomar. Vilket man kan tycka är ganska obegripligt ibland.

Ett läkemedel fokuserar i många fall på att bearbeta olika symtom mer än att bearbeta det huvudsakliga problemet bakom symtomen.

Det leder till att symtomen kommer tillbaka och man kanske blir tvungen att köpa mer tabletter tills man tar tag i det huvudsakliga problemet som kan vara ganska enkelt i många fall.

Utveckling

Världen har utvecklats enormt inom många områden. Människan har visat många gånger att vi är väldigt intelligenta, men samtidigt har människan visat att vi inte är så intelligent.

Ett exempel på det hör till matvanor, kost och hälsa. Idag är vi i en situation där vi som befolkning är ganska omedveten om kost och hälsa. Vad är nyttigt? Vad är onyttigt? vad kan bidra till huvudvärk? vad kan göra så att du inte får huvudvärk?

Vi har nått en bit, men rent värdsligt så har vi inte nått så långt i den utvecklingen.

Älska alla, så älskar alla dig!



Gameday!

Gameday!



Hej hej :) vaknade lite sent idag, kände mig väldigt trött, kan bero på att de va ett tag sen jag hade en riktig vilodag nu. Har ifall fått i mig min frukost nu, havregrynsgröt och ägg på hårdbröd. Ska ta de chill nu tills lunchen.

Idag blir det 200 g pasta och 400 g torsk till lunch :) Det blir ungefär 90g protein,  130 g kolhydrater, 10 gram fett. Rätt bra för en måltid när man bygger :)

Har fotbollsmatch ikväll så gäller att vara riktigt laddad ;) wish me luck :)

Igår Tränade jag rygg och biceps. Gick hyfsat bra faktiskt, fick dock kämpa REJÄLT den här gången för att klara 15-20 reps på en högre vikt än förra gången :) Men det gick bra ändå. blev lite förvånad att jag skulle klara alla repsen med 10 kgs vikt på incline crunches. :) Måste betyda att de går framåt ifall ^^

Ladda match nu o sen ladda fotbollsträning imorrn :)

Älska alla så älskar alla dig!

Högreps Vecka!

Hög reps intensitet!



Sitter Hemma och skriver i min kära träningsdagbok vilket är VÄLDIGT VIKTIGT att ha när man tränar enligt mig :) Det spelar ingen roll om man tränar styrka eller kondition. Om man inte nedtecknar sin träning på något sätt så missar man ut på saker.

Det är i princip omöjligt att komma ihåg alla reps/setts/vikt antal man gör om man inte nedtecknar. Under förutsättningen att man varierar reps/sets/vikt.

Du kommer komma ihåg att onsdagen den 3/2 2011 så gick det inget bra på exempelvis pull ups. Vilket kan vara både kul och viktigt att komma ihåg.

Veckan som kommer nu har jag både Fotboll och Hög reps träning att se fram emot :) Blir 4 styrketräningspass med fokus på många reps.

High reps? Vill passa på att berätta lite om varför jag tycker hög reps träning är bra.

Höga reps innebär alltså många reps. 15+ reps. När man kommer över 15 reps så kommer man börja onekligen känna en brännande känsla vilket är helt normalt.

Det beror på att musklerna är under en lång tid av stress och spänning, och musklerna hinner inte bli av med all mjölksyra som produceras. 

Det resulterar i en brännande känsla som INTE är farligt.

Man slutar pågrund av att en viss reprange är nådd eller pågrund av att muskeln inte orkar mer, inte på grund av smärtan.

Finns en hel del fördelar med högreps träning, tänkte gå igenom några av dom nu :)

1. Lära känna övningen på ett helt annat sätt. Du kommer känna vart övningen tar och öka din kontakt mellan muskel och hjärna.

2. Öka din smärttröskel. För varje dag, månad, år av hög reps träning så ökar man ens smärttröskel mer och mer för varje gång. Vilket gör det lättare och lättare genom tiden.

3. Konditionsträning och hjärtstärkande. Vid en tillräckligt hög repvidd så stärker det hjärtat på ett positivt sätt, och ökar ens kondition.

4. Kan du spänna en viss muskel med eget commando? Det är nåt man kommer kunna göra med tiden, med en bättre kontakt mellan muskler och hjärnan. :)

Det är ett tecken på att man känner sina muskler bra :)

Man skulle kunna gå in mer djupt på dessa fördelar men detta får räcka för till fället :)

Älska alla, så älskar alla dig!




Vilodag!

Vila är sunt


God dag på denna fantastiska dag. Med en positiv vibration tar jag mig ännu ett steg framåt i ett ännu underbart inlägg :)

Idag är en så kallad vilodag där jag återhämtar mig både mentalt och fysiskt inför morgondagens cykel och fotbollspass :)

Är snart påväg ut i det regniga vädret på en långpromenad på ca 5-6 km :) Ni andra kanske inte tycker det räknas som en långpromenad? Men det tycker jag så de så :)

Igår blev jag ganska nöjd på gymmet, gjorde personligt rekord på både biceps curl och lutande crunches.

Biceps curlen blev 5 reps på 30 kg och på lutande crunches blev det 6 reps med 20 kgs vikt. Kände att ja kunde klarat några fler reps på magen men ville hålla mig till 6 reps de passet och det tog bra ändå så :)

Lyckades även köra på 50 kg på stångrodden så det var ett bra pass helt enkelt :)


HA en bra dag alla :)

Lugnt och intensivt!

Lugna lungan!!!


Sitter hemma vid matbordet och skriver ned dagens planering på gymmet samtidigt som jag lyssnar på toplistan på spotify :) Den kan vara skön att lyssna på ibland, trots att det mesta dels är mainstream :P

Ska snart äta pasta, gurka, broccoli och spenatlöv och tonfisk till lunch, men tänkte passa på skriva en rad först :D

Fotbollen har ju nu börjat, och tänker satsa väldigt hårt denna säsong. Det kommer definitivt bli awesome :D

Första matchen på lördag så det blir kul :)

Idag ska jag köra rygg och biceps på gymmet med fokus på styrka.

Så det blir dessa övningar idag:

Pullups, stående biceps curl, stångrodd, sittande rodd och Crunches i lutning. Blir ungefär 5 setts per övning för att det är fokus på styrka :)

Vi ses i nästa inlägg :) Bjuder på en bild från ett bröstpass i fredags!







Styrketräning

Styrke träning och kost?

Kände mig lite sliten idag så bestämde för mig att vila idag också inför cykling och fotboll imorrn. Det är svårt att vila för mycket från gymmet så det skadar nog inte att vila en dag extra :)

Har en bra framgång just nu i både konditionen och styrkan och kroppsbyggnaden. Ökar sakta men säkert inom allt så livet känns helt underbart just nu :)


Tidigare ställde jag några frågor som jag lovade att besvara i ett framtida inlägg så här kommer jag nu att gå igenom svaren så bra jag kan. Om det skulle finnas några oklarheter så får ni gärna fråga :)

Fråga 1: Hur viktigt är protein när man bulkar och när man deffar?

Svar 1: Förmodligen en av dom absolut viktigaste sakerna när det kommer till både bulkning och deffning är proteinet. (bulka = effektivt gå upp i vikt med muskelmassa, Deffning = effektiv viktnedgång där man tappar fett och behåller, gärna ökar muskelmassa samtidigt)

Det beror på att det är proteinet som är det näringsämne som bygger upp musklerna och gör dom starkare, större och uthålligare efter att man brytit ned dom. För lite protein kan innebär muskelnedbrytning, vilket i längden kan vara oskonsamt för både muskler och leder.

Det spelar ingen roll om man bulkar eller deffar, proteinintaget ska fortfarande vara väldigt högt, beroende på hur mycket muskelmassa man har. Ju mer muskelmassa desto högre proteinintag behövs. Därför är vikten inte nödvändigtvis den största faktorn till hur mycket protein man ska äta, utan det är mängden muskelmassa som avgör det.

Fråga 2: Hur viktigt är vitaminer och mineraler för en styrketränare?

Svar 2: Oavsett om man är styrketränare eller inte så är vitaminer och mineraler bland de viktigaste saker som finns för en god hälsa, därför är det såklart oerhört viktigt även för en styrketränare.

Vitaminerna och mineralerna har otroligt många fördelar för ens hälsa. Kan gå igenom några saker här nu.

1. Stärker skelettet.

2. Förbättrar syn och andra sinnen

3. gör huden mjukare och finare

4. hjälper till med näringsupptaget ( vilket är extra viktigt för en styrketränare)

5. depressionshämmande

6. smärtlindrande

7. aktiverar enzymer i kroppen ( för att enzym ska bli aktiverad och hjälpa till med näringsupptaget så krävs det att den blir aktiverad av mineraler)

Vitaminer och mineraler har även många andra fördelar, skulle nog behöva skriva flera brev för att få med alla saker så detta får räcka denna gång :)

älska alla så älskar alla dig!








Hälsan är viktigast!

Hälsa och att må bra!


Nånting jag brukar fråga mig själv ganska ofta är vad hälsa är och vad det innebär:) Eftersom hälsan i de stora hela speglar hur man mår tycker jag det är en viktig fråga. Min personliga definition av hälsa är hur man mår.

Har ens kropp en dålig hälsa så mår inte kroppen bra, så enkelt är det :)

Tänkte i detta blogginlägg skriva om en ganska intressant sak som många inte vet så mycket om. Det handlar i de stora hela om Enzymer och mat man stoppar i sig :)








Finns en särskilt process i kroppen som startar varje gång vi äter stekt mat. Dvs mat som inte är rå och naturlig.

Det som händer är den att kroppens immunförsvar börjar generera vita blodceller som försvar eftersom kroppen tror i princip att den blir attackerad då någonting främmande och okänt kommer in i kroppen. När matintaget har blivit överhettad sker detta varje gång.

Det resulterar i att om man äter för mycket mat som inte är rå så aktiverar man immunförsvaret helt i onödan. Eftersom vi redan har att göra med så många immunförsvarsproblem idag så är det inte så bra att utsätta immunförsvaret för ännu mer.

Därför bör 51 % av ens måltid vara Rå mat för att inte överbörda kroppens immunförsvar.

Direkt när den stekta maten kommer in i kroppen så tror kroppen att det är gift. Den första studien som gjordes på detta kom ungefär 1930 talet av en man som heter Paul Kouchakoff.

När maten blir tillagad/stekt så dödar man så kallade Enzymer som finns i mat. Enzymer är kroppens livsarbetare. Dom hjälper till vid matsmältningen. Enzymerna hjälper till att utnyttja näringen i kroppen. Dock så när man överhettar maten som t ex wookade grönsaker som blir stekta så dödar man dessa enzymer i maten som har en viktig funktion.

Utifrån den här texten kan man då fråga sig, vad kan man äta isåfall? Hur ska man kunna äta rå mat hela tiden? Man behöver inte äta Rå mat hela tiden, men man bör åtminstone se till att 51 % av ens måltid består av rå mat om man vill att kroppen ska gynna en PÅ ett hälsosamt sätt.

När man äter mat så kan man i det stora hela göra det av två anledningar. Antingen gör man det för att underhålla kroppen, man äter bara för skojs skull helt enkelt. Eller så kan man göra det för skapa ett långt och hälsosamt liv för dig och din kropp.

Om över 51 % av dina måltider är tillagad/stekt mat så har man inte tagit det ansvar som kroppen kräver. Hur kan man förvänta sig att ens kropp ska ge en ett långt och hälsosamt liv om man i den större delen ger kroppen mat som den behandlar som gift.

Ur ett hälsoperspektiv är därför Tillagad mat inte bra.

"Hur kan man bygga en byggnad som man förväntar sig ska hålla i 100 år om man bygger med dåligt och för lite byggnadsmaterial? samma sak med din kropp, hur kan du förvänta dig att din kropp ska överleva en väldigt lång och njutbar livstid om du inte stoppar in rätt byggnadsmaterial?" - Dr. Dan Rogers.


Ska även bjuda på en liten bild :P


RSS 2.0