Måndag - Vilodag

Helgens Träning!



Lördag - Rygg och biceps

I lördags körde jag ett ryggpass följt av plankan 45 sek, 3 sett som avslutning. Har i nu läget en ganska svag nedre rygg så den är rätt jobbig i nu läget. Men ska börja fokusera mycket mer där framöver.

Passet såg ut såhär.

7 min uppvärmning jogging på band.

övning 1 : körde 2 uppvärmnings setts på chins 10 reps med motståndsvikter, dvs en pullup maskin som underlättar chin ups i förhållande till hur tungt man vill belasta. Att köra chin ups utan maskin kan ibland vara tyngre än vad man egentligen vill köra. Jag tycker det är viktigt att ha ett roterande schema när det gäller tyngd på gymmet. för att stimulera muskeltillväxten så mycket som möjligt.

Sedan körde jag 4 arbetar sett på chin ups 9 reps, för att jobba på volymen.

Övning 2: Nästa övning heter pulloverdrag med rep. Det är en övning där det är fokus på latsen. Det var första gången jag gjorde den här övningen och jag måste säga att jag gillar den väldigt skarpt. Fick tipset från en body builder vid namn "Homan Meshkat". Det är även vida känt att dorian yates använde denna övning, men det visste jag faktiskt inte tidigare innan jag läste på. Här körde jag också 9 reps och 4 setts.

övning 3: Nästa övning kallas för stång rodd. Denna övning är en av mina favoriter eftersom den är sjukt jobbig på konditionen, man spänner så många muskler samtidigt så på så sätt blir den väldigt jobbig i längden.

Även här 4 setts med 9 reps, hela passet har fokus på volym som sagt. :)


Övning 4
: lats drag med smalt grepp. Jobbar på tjockleken och volymen med än en gång repschemat 4 sett och 9 reps.

övning 5: Plankan 45 sek, 3 setts blev slutövningen! :) En av mina favoritövningar då den jämnar ut magmusklerna.

Detta var lördagens pass med fokus på volym.



Söndag - Bröstpass


Nästa styrketränings pass kom sent på söndag kväll när så många andra var bakis;) :)

Här följde jag med När magnus berglund tränade och blev coachad av Robert Svensson. Jag tog chansen att köra med dom eftersom jag vet att dom alltid kör stenhård, no retreat no surrender.

Ville verkligen köra stenhårt för att se hur kroppen reagerar, eftersom min kropp nästan är helt återhämtad nu.

Det kändes väldigt bra, dock rätt ont i kroppen nu dagen efter. Så som det ska vara!!!!!!!!!


Det här passet hade fokus på att öka i volym samt få bättre muskelkontakt.

Tänker inte lista övningarna den här gången, men jag tänker passa på att tacka både Magnus och Robert för deras stöd. :)


Måndag


Nu är det måndag och jag har 2 vilodagar framför mig nu, måndag och tisdag tänker jag vila. Så nästa uppdatering från min Träning kommer på onsdag.

älska alla så älskar alla dig!










Komma i form!

Myter och sanningar kring fettförbränning!



Det Sägs att man förbränner fett mer effektivt tidigt på morgonen innan frukost. Men hur sant är det egentligen? Är det en myt eller är en sanning? Är det verkligen värt det?

För många människor så kan det så klart vara jobbigt att kliva upp och köra aerobics innan frukost tidigt på morgonen, och frågan är ju hur mycket det är värt. Jag skulle säga att det är värt om man har bråttom med sin fettförbränning enkelt sagt. Ska förklara lite närmare vad jag menar med det.

Det är betydligt mer effektivt att köra sitt cardiopass innan frukosten (fasta) än efter frukosten, eftersom kroppens fettförbränning är på en mycket högre del av hela kroppensenergiförbrukning än efter frukosten. Dock nåt som är värt att veta är att detta endast gäller låg och medelintensiv träning, en högintensivträning innan frukosten hämmar fettförbränningen mer än efter frukosten.


Om man vill komma i bra form snabbt och effektivt så skulle jag därför rekommendera en medelintensiv aerobicträning (50 % av maximala syreupptagning) då fettförbränningen är just högst då.

Detta är baserade på riktiga studier som gjorts för att undersöka hur fettförbränningen under 4 olika träningsintensiteter påverkas av kostintaget på morgonen.
















Källor: Bergman BC, Brooks GA;

Torsdag - Går riktigt bra nu!

Nu går det riktigt bra faktiskt!






Ska börja med att ursäkta att jag inte bloggat på ett par dagar, har varit lite upptagen med diverse saker här hemma som ska ordnas, eftersom jag snart ska flytta så händer det en del.

Senast jag bloggade var i måndags och sen dess, har jag tränat intensiv kondition en gång vilket var igår. Börjar känna mig lite piggare nu faktiskt också. Det känns inte LIKA jobbigt längre när jag väl tränar. Så det har gett resultat att inte träna för mycket just nu. :)

Vägde mig imorse och det visar sig att det även går precis som planerat viktmässigt, vägde 77.2 kg imorse. Senast jag vägde mig förut vägde jag 78.0 så har gått ner en del sen dess. :) Så pågrund av detta är jag riktigt glad, mitt mål är ju 75 kg så det är inte alltför långt kvar nu!

Nu idag ska ja plugga massa kring olika sockerarter, så ja hoppas ni har en trevlig dag och GÖR NÅN NYTTA;)

Älska alla, så älskar alla dig!


Måndag - Bröst och triceps

Hello hello igen, som jag lovat så kommer nu lite om träningen idag. ska försöka berätta lite mer detaljerat för er som vill veta hur jag tänker och hur jag styrketränar.

Bröst - triceps

Varje gång jag har en Pressdag (en dag där jag bara gör pressövningar) så har jag alltid en fokus på både Bröst och triceps. Brukar vanligtvis börja riktigt tungt på sne bänkpress och verkligen satsa allt på den övningen, och sedan brukar jag gå vidare till övningar som ska hjälpa mig att bli starkare i den här första övningen. Det är t ex liggande tricepspress, dips, eller kanske till och med sne hantelpress. Allt beror på vad jag vill bli stark i helt enkelt.

Känner jag mig svag i triceps så kör jag fler tricepsövningar för att göra en plan att balansera, eftersom triceps är en av de mest fokuserande muskler vid bänkpress.

Detta är som sagt hur jag tränar i vanliga fall när jag tränar seriöst, men som ja nämnt tidigare så tränar jag fortfarande återhämtning, och på återhämtning tränar jag lite annorlunda.

Återhämtning

Återhämtningen är ganska lik förutom att passet inte blir LIKA hårt. Övningarna kan vara ganska lika, dock så brukar jag inte köra bänkpress då, men jag brukar köra hantelpress när jag återhämtar mig aktivt på bröstdelen.

Sen försöker jag köra ganska mycket isolerade övningar bara för att inte stressa kroppen för mycket. Triceps pressdown. Nu ska vi kolla hur jag tränade exakt idag då :)

Uppvärmning: intensiv kondition 5 min för att bli riktigt varm.

3 uppvärmningssett på sne hantelpress, sedan 4 setts på 7 reps.

tricepspress 4 setts och 7 reps, sedan direkt efter 4e settet pumpade jag utan vila på triceps stången bänkpress med smalt grepp, vad som händer då är att det skapar en väldigt stor fokus på tricepsen istället för brösten. Det var bara för ja kände för att pumpa lite extra i tricepsen då ja bara körde 1 tricepsövning xD :D

Lyft med viktskiva: valde sedan att köra framsida axlar för att jag känner mig rätt svag där så jag lade till den. Brukar vanligtvis inte köra den på en såkallad pressday eftersom det är mer av ett lyft än en pressning men gjorde det idag:D

Framsida axlar är någonting många väljer att inte köra så mycket, många känner att den tar så bra på bänkpress, men jag tycker att man ska satsa lite extra på den muskeln för att det gör även stor skillnad på axelns utseende! :)

Plankan: avslutade lätt med plankan 30 sek, 4 setts. sedan stretchade jag hela kroppen.

Såhär ser ett gympass ut för mig under aktivt återhämtande.

Älska alla så älskar dom dig :D ifall jag älskar dig!





Frukost + vitaminer!

Frukosten

Tjoo tjooa alla glada!




Idag Inledde jag dagen med 3 mandlar för att få igång kroppen lite tills frukosten, som jag åt 1 timme senare, som ni ser på bilden. Det är fiberrikhavregrynsgröt, mjölk och en av mina favorit multivitaminkosttillskott. Den är väldigt rik på både vitaminer och mineraler, samt lite aminosyror men inte så mycket i denna.

Ni får gärna fråga om ni har några frågor kring det.


Idag tänkte jag berätta om en lite viktiga saker kring kost ur ett hälsoperspektiv. Hur hemsk världen egentligen är på matvanor bland annat.

Kostsamhället

Det jag tänker berätta om nu anser jag är minst lika viktigt som att vara uppmärksam på global uppvärmning, och jag vill att så många som möjligt ska vara medveten om ett problem som existerar men som inte är så vida känt. Om du har råd med en bil, ett hus eller leksaker, godis, pizza osv till dina barn eller till dig själv, då har du råd med även det här. Nämligen ändra dina kostvanor och bidra till att alla andra ändrar sina kostvanor, tills hela världen kommer ur en hemsk tid. Var vänlig att nämn ett skäl till att hellre köpa en bil än att använda pengarna till att ge dig själv och dina barn den bästa maten som finns i hela världen?

Det är nämligen så att om man inte kan ändra sina kostvanor och vara medveten om matens betydelse, hur ska man då kunna komma på och använda matens betydelse till att exempelvis minska sjukdomar och bota sjukdomar? Det är ganska svårt eller hur.

Visste du att det är olagligt att behandla en cancerpatient i dom flesta länder med näringsterapi? nämligen en behandling där man använder sig av näringslära och särskild näring för att bota sjukdomen?

Den enda jag kräver av den här texten är att så många som möjligt läser den, och tar in informationen och är medveten om bristen på kunskap i dagens samhälle när det gäller medicin. Jag säger inte att dagens läkare inte är kunniga och väldigt skickliga i deras områden, men det jag säger är att i dagens samhälle ignorerar man automatiskt en viss kunskap som kan vara en av de viktigaste sakerna som finns. Nämligen näringslära.

Detta är mitt första försök till att sprida detta vidare. Tack alla ni betyder mycket för mig! :)





Senare ikväll kommer jag uppdatera bloggen om mitt styrketräningspass idag. Så glöm inte checka det;)


Söndag - Chillardagen

Chillar


Den enda Träningen jag utövar idag är när jag går till olika ställen jag behöver gå till. T ex, affären, kompisar, posten, eller vart nu de kan tänkas att ja ska rikta mina fötter mot! :) Sitter hemma just nu och lyssnar på grym musik, Tänkte därför dela med mig av ett musiktips idag;)  Låten heter Masterblaster med stevie wonder.

Vet att det  är många som förmodligen redan hört den låten, men jag vet hur det är. När man lyssnar på mycket bred musik så är det lätt att glömma bort riktigt grymma låtar ibland så nu har ni en sak att lyssna på:D

Ätit idag

Ska se om ja lyckas dela med mig av mitt kostintag idag på en trevlig söndag!

Frukost: risgrynsgröt med lite mjölk och 1 löskokt ägg till. Samt ett litet fat med lite äggstammning till, riktigt gott! Kände inget behov av bröd överhuvud taget idag så ja skippade det.


Mellanmål: Lite senare åt jag ett mellanmål som bestod av ca 40 g Mandlar.

Lunch: 50 g fullkorsmakaroner och 1 burk tonfisk.

Middag: 100 g fullkornsmakaroner och 1 burktonfisk, samt olivolja och lite grönsaker.

kvällsfika: 250 g kvarg.

Kommer komma upp i ungefär 120 g protein den här dagen, det är inte så jätte optimalt, men det är ju ändå söndag:D

klockan är nu 14.32 när jag postar det här inlägget, vilket betyder att jag har 2 måltider kvar idag, LÄNGTAR :D


är stolt över att jag inte varit onyttig en enda gång denna helg, yaays :D

Älska alla, så älskar alla dig! :)

Trevlig fredag!

Lungt och stilla!


Idag har jag stretchat ungefär 4-5 gånger! I längden är stretching mer jobbigt än funktionell- styrketräning känns det som i många fall:P Ifall när man stretchar lika mycket som jag gör just nu, vilket inte är speciellt normalt, men eftersom det tillhör ett rehabiliteringspogram så what choice do i have?:P

Kommer inte hända nåt speciellt idag i Träningsväg så det enda som är värt att nämna är att jag ska se en kompis spela Fotboll på kuben cup. :) En cup som håller på hela helgen så det blir kul! :)

Sen så vägde jag mig idag, och tänkte dela med mig av att det går riktigt bra nu :) VÄGER 178,8 kg för tillfället!


blev inte de roligaste inlägget men wtf tilloch med jag har brister!:D

pusspuss!


Torsdag - Enkla intervaller


enkelt pass på gymmet


Idag har varit en ganska lugn dag träningsväg, då jag körde lätta intervaller på gymmet. Shiftade mellan att gå, jogga och gå i lutning och jogga plant. inga höga hastigheter, tog de ganska lungt, bara för att röra på sig och vara allmännt hälsosam.:P:) sammanlagt blev det väl 30 min ca idag, kändes bra :)

Efteråt så stretchade jag hela kroppen med statisk stretching. 30 sekunder 2 gånger per muskel :) tog ett tag men känns lika skönt varje gång :) Sedan blev det dusch och bastu som avslutning för att sedan gå och hem äta lite ris och tonfisk till lunch :)

Hur viktigt är det att vila?

Det är svårt att svara på frågan vad som är viktigast när det gäller styrketräning och vad som är viktigast kring det. Är det maten, repsen, settsen, intensiteten eller vilan som är viktigast?

Jag skulle säga att det inte riktigt går att svara på vad som är viktigt eftersom allt hänger ihop mer eller mindre för ett riktigt BRA resultat. Dock så skulle ja säga utan tvekan att VILA är definitivt en av de viktigaste sakerna när det gäller att få bra resultat på lång sikt.

Tyvärr är det så många som fuskar på just den hära delen. Folk älskar att träna, man underskattar lätt sin fysiska förmåga och det kan många gånger leda till att väldigt många fuskar när det gäller att vila.

Det är dock någonting som alla måste tänka på. När är det egentligen som musklerna växer och ger resultat? Det är inte under övningen, det är under vilan! :)

En effektiv vila är en av de viktigaste orsakerna till en så bra dagsform som möjligt! :)

Älska alla så älskar alla dig!:D







Onsdag - Vilodag med Ny koständring

Känns bra idag!

Idag klev jag upp relativt tidigt, klockan 8 och gjorde frukost och duschade. Frukosten idag blev Fiberrik havregryns gröt och mjölk. Inget mer faktiskt, det är en ganska liten frukost men den fick duga för idag:P:)


Idag har jag haft en vilodag från träning, har endast sysselsatt mig med nyttiga promenader på ca 1 timme :) Vilket Jag tycker är en viktig del för en god hälsa. Speciellt när man inte tränar så mycket just nu.

Börjar även känna mig mycket vigare nu i baksida lår faktiskt, nån dag framöver ska ja lägga up en bild på det :D vigsprätten Tommy på G ;)

Ny koständring

Tänkte dela med mig av en liten koständring jag gjort. det är att jag lagt till Nyttiga nötter/frön till min kost nu! Även fast nötter generellt har väldigt mycket kalorier så är nyttiga nötter ändå ett av de nyttigaste sakerna man kan äta faktiskt. 

Nötter innehåller nämligen Nyttig omättad fett som bidrar till en mängd positiva effekter för din kropp. Några positiva effekter är att de nyttiga fettsyrorna behövs för att  hålla cellmembranen flexibla och fungerande. De behövs också för att smörja leder och ligament, för att underlätta kommunikationen i hjärnan och, inte minst, för att balansera kroppens hela fettförsörjning.

Finns många som är rädda för fettsyror och undviker mat med mycket fett, men man ska vara försiktig med att vara "rädd" för nånting, alldeles för mycket! Omättat fett är sjukt nyttigt för din kropp :)

Jag har nu lagt till 40 g valnötter samt mandlar vissa dagar till min vardagliga kost, alltså 40 g per dag nu när jag deffar.

Kom ihåg nu allihopa vad ja pratat om ÄLSKA ALLA, SÅ ÄLSKAR ALLA DIG!!!

Vetenskaplig Studie - D-vitaminens vikt i kroppen!












Halloj halloj!
idag när jag vaknade hade jag en jättetrött känsla i kroppen, känns som att klockan är på 2 dagen när det bara är morgon^^ men jaa det är jag van vid i det här laget :)

Dagens plan är att ta på sig lite sjyssta kläder, sjysst musik och gå på 1 timmes promenad runt staden:D :)


Idag tänkte jag dela med mig av en studie kring en av de viktigaste saker i både hälsosynpunkt och träningssynpunkt.


Vad är D-vitamin, och varför är den bra?


De flesta människor idag har hört talas om en vitamin, de har hört talas om att de är bra, de kan till och med ha hört talas om vart man får tag i vissa vitaminer. Det många inte vet dock är varför alla vitaminer är bra.

Idag tänkte jag dela med mig min kunskap om enligt mig en av de absolut viktigaste Vitaminer som finns, nämligen D-vitaminen.

D-vitaminen kopplas till flera olika egenskaper som är livsnödvändigt för en god hälsa i kroppen. två av egenskaper som forskats fram mer och mer är reglering av cellväxt och reglering av immunförsvaret.

Jag tänkte berätta om bara D-vitaminens effekt på immunförsvaret idag. Visste du att det är omöjligt att ha ett fungerande immunförsvar utan D-vitamin? det finns forskning som tyder på exakt det.

Det finns speciella celler i kroppen som kallas för T-celler som tillhör immunförsvaret, och om dessa t-celler inte kan aktiveras så kan ni tänka er hur förödande det blir för erat immunförsvar, därav har ni hur viktigt egentligen D-vitamin är för erat immunförsvar, eftersom t-cellerna bara aktiveras av D-vitamin.

Hur får man tag i D-vitamin?



Den två bästa källor för D-vitamin som jag känner till är solens strålar och fet fisk. Är man i solen ofta, och regelbundet hela tiden, så som i länder som i thailand, indien och många andra varma länder så har man möjlighet att få i sig mycket mer D-vitamin än i de kalla länderna på andra sidan jordklotet.

Men det är inte bara europeer mest som lider av D-vitamin brist, mörkhyade personer har även väldigt svårt för att uppta D-vitamin, mycket svårare än vad vita människor har, därför rekommenderas det starkt att speciellt mörkhyade personer tar kosttillskott i form av D-vitamin hela året, medans vita personer endast behöver de i kosttillskott i ett halvår då det är vinter, det är om vi pratar om vårat land Sverige såklart.

Jag rekommenderar alla att verkligen tänka på D-vitaminets viktiga roll i kroppen. Ta D-vitamin tillskott om ni inte har tillgång till jättemycket fet fisk och sol.

Detta är studien som handlar om D-vitaminens viktiga roll i kroppen. Kom ihåg:

Älska alla, så älskar alla dig! :) <3





Återhämtningsplan

Min återhämtningsplan

Som jag tidigare har nämnt så tränar jag med en fokus på återhämtning just nu! Något som kallas för aktiv vila. Tänkte berätta lite om varför jag är tvungen att träna speciellt nu. att återhämta sig är helt enkelt de viktigaste som finns när det kommer till styrketräning, vilket jag ignorerade förut.  Man kan i princip träna på 2 sätt enligt mig, man kan träna smart och man kan träna osmart. :)










Så här ser historien ut:

Förra året så var jag i en period där jag tränade FÖR mycket, ökade mängden träningstid per vecka för mycket för snabbt. Tränade 5-7 ggr i veckan i ett halvår ungefär när de var som värst. Det berodde på att jag hade både kondition, styrka, Fotboll och matcher. Så de blev lite för mycket.

Tänkte förklara vad som hänt med musklerna i lite mera detalj. Alla muskler har förmågan att spänna sig och även kontrahera sig. Tränar man hårt utan att stretcha kan det leda till att spänningen i musklerna blir för höga och att då musklerna blir kortare om man inte töjer ut dem. Det har då till slut lett till att uthålligheten minskat oerhört mycket i musklerna.

Det har nu gått 4 månader sedan avbrottet i min träning kom, och jag har nyligen börjat träna försiktigt 1 gång i veckan för tillfället.


Planen: Att träna styrketräning 1 gång i veckan samt stretcha hela kroppen 3-4 gånger om dagen med dubbla omgångar tills jag är redo att Träna seriöst igen.



Det innebär
att jag inte kan träna seriöst än, men förhoppningsvis så kan jag träna seriöst snart igen, för jag mår verkligen psykiskt dåligt över detta. Jag hoppas att så få människor som möjligt behöver uppleva detta.


Det här är min historia kring varför jag tränar återhämtning, det finns många olika skäl till att återhämta kroppen och jag har mitt. :)

Älska alla, så älskar alla dig :)

Måndag Ryggpass - Återhämtning

Aktiv vila på gymmet


Körde ett ryggpass idag, normal intensivitet med fokus på återhämtning.  Det innebär att man Tränar musklerna med lättare vikter och mindre reps  än i vanliga fall, vilket även leder till bättre återhämtning.
För hård träning när kroppen är i behov av återhämtning kan leda till otäcka saker för dig och din kropp. Därför är jag väldigt noga med detta.

Övningarna idag bestod av :

Marklyft - 5 setts 7 reps


kabel drag nedre ryggen - 5 setts 7 reps


Rygglyft med lutning - 5 setts 7 reps

Hängande benhöjningar (magövning)

Uppvärmning: Ett av de viktigaste sakerna när det kommer till styrketräning är uppvärmning, för dålig uppvärmning och för dåligt utförande av övningar kan leda till drastiska skador och sämre resultat då man automatiskt kommer prestera sämre än vad man kan göra vid en ordentlig uppvärmning.

Min uppvärmning bestod av snabb promenad 10 min och 3 uppvärmningssetts, så det kändes väldigt bra då ja började med mina arbetarsett. En till positiv sak med uppvärmningen är också att man övar upp tekniken inför arbetarsetten. En härlig känsla verkligen :)  Känner mig pigg som en mört nu :P


Dagens kostplan: Idag siktar jag på 1600 kalorier i form av Fett, kolhydrater och protein. En högkolhydratskost skulle man kunna kalla det. det blir sammanlagt 150 g protein för idag :) Det är ungefär 2 g protein per kroppsvikt. Längtar verkligen tills jag ska bulka sedan då proteinmängden kommer att ökas en aning. Eftersom jag då har möjligheten att äta mycket mer mat så skapar det större möjligheter för ännu större protein intag :)

Det är väl vad som hänt träningsväg idag :) Ha en bra dag alla vänner :) Älska alla, så älskar alla dig!





Bloggens spännande handling!




Min Träningsblogg


Hej hej, har precis avnjutit min fina middag, när jag tänkte sätta mig ned och göra mitt första inlägg i bloggen! :)

Idag har jag städat, ätit, stretchat och tränat för att göra en enkel sammanfattning av dagen. Tänker inte gå in på nå mera detaljer kring dagens kost och träning. Tänker istället skriva om vad som kommer skrivas i den här bloggen i framtiden, och vad man kan förvänta sig att läsa.

Det kommer i grund och botten såklart handla om hur jag tränar, hur jag äter, varför jag tränar, och varför jag äter :) :p För att göra det hela lite mer intressant så kommer jag även då och då komma med tips, samt visa olika
forskningsstudier kring både träning och kost.

Min anledning varför den hära bloggen existerar är helt enkelt för att jag vill inte bara visa vad jag tränar, när jag tränar eller när jag äter. Jag vill även ge folk en anledning till att läsa, det kanske finns människor där ute som ständigt strävar efter att maximera sitt resultat när de styrketränar. :)

Därför är en av mina största mål med den hära bloggen att få så många läsare som möjligt :)

Imorgon har jag mitt nästa Styrketräningspass så då kommer nästa inlägg komma imorgon kväll :)


Nu när jag har beskrivit vad min blogg kommer handla om, så hoppas jag att ni fortsätter att läsa den :)




Lunchen idag bestod av :     100 g fullkornspasta    140 g tonfisk    1 msk olivolja



Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0