Träning Kost och sjukdomar?

Träning

Träning är någonting jag brinner för rent generellt. Det är en av de sakerna som jag tvivlar att jag någonsin kommer att sluta med, om inga skador inträffar förstås.

Det gäller all sorts träning. kampsport, dans, kondition, styrka, yoga, fotboll, rugby, handboll, osv. Listan kan göras lång. Träning är bra och det är viktigt, kroppen är designad att röra på sig helt enkelt.

Kost och sjukdomar?

Kost och sjukdomar? har dessa ord någon större koppling? Har de nån större betydelse vad man äter? Om det har det, vad är det för betydelse?

Dessa är intressanta grundfrågor inom hälsa. Det enda som jag brinner för mer än Träning är kost i en hälsosynpunkt.

Pågrund av hur viktigt det faktiskt är. Äter man rätt sorts mat så kan man må bättre än vad man någonsin kan med fel sorts mat. Kosten är verkligen intressant på grund av hur den påverkar människor. Kostvanor är även utan tvekan en stor orsak till många sjukdomar där ute.

Trots det så fokuseras det betydligt mer på att forska inom läkemedel än att forska inom kost när det gäller sjukdomar. Vilket man kan tycka är ganska obegripligt ibland.

Ett läkemedel fokuserar i många fall på att bearbeta olika symtom mer än att bearbeta det huvudsakliga problemet bakom symtomen.

Det leder till att symtomen kommer tillbaka och man kanske blir tvungen att köpa mer tabletter tills man tar tag i det huvudsakliga problemet som kan vara ganska enkelt i många fall.

Utveckling

Världen har utvecklats enormt inom många områden. Människan har visat många gånger att vi är väldigt intelligenta, men samtidigt har människan visat att vi inte är så intelligent.

Ett exempel på det hör till matvanor, kost och hälsa. Idag är vi i en situation där vi som befolkning är ganska omedveten om kost och hälsa. Vad är nyttigt? Vad är onyttigt? vad kan bidra till huvudvärk? vad kan göra så att du inte får huvudvärk?

Vi har nått en bit, men rent värdsligt så har vi inte nått så långt i den utvecklingen.

Älska alla, så älskar alla dig!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0