Hälsokapitel del 2: Livsstil och mindset

 
 
 
 
 
Livsstilen och din personliga utvecklings betydelse för en god hälsa


 
I Tidigare inlägg har jag skrivit om vad hälsa är för mig och kostens betydelse för en god hälsa. I detta inlägg kommer det handla om mer psykologiska aspekter. När man pratar om hälsa brukar det oftast talas om mat och träning, samma sak när det gäller viktnedgångspogram. Det finns dock mycket mer man kan göra och påverka.

Det är det jag kommer att skriva om i detta inlägg. För att må bra på både en fysiologisk och psykologisk nivå så är dessa 3 saker extremt viktigt att tänka på.

1. Kärlek

2. invertes kommunikation

3. personlig mindset
 
Kärlek



Kärlek för dig själv, och kärlek för alla andra människor kommer att förbättra blodcirkulation, förbättra minne och hjärnfunktion. Det kommer förbättra ditt immunförsvar, och sänka risken för depression.

Jag kan även lova att om alla människor på jorden älskade sig själv mer så skulle antalet sjukhusbesök minskas, även antalet sjukdomsfall. Det kanske låter lite hokus pokus men det är modern vetenskap.

Både när det gäller att ha en god hälsa och när man ska gå ned i vikt så är kärlek därför en viktig komponent.

Invertes kommunikation


 

Invertes kommunikation handlar om att kommunicera med sig själv. Problemet är att det undermedvetna inte pratar ditt språk, så man måste kommunicera på ett sådant sätt så det undermedvetna förstår dig. 

Om du åker till ett främmande land och ritar en toalett på en bild och pekar på den så förstår dom direkt vad du menar, fast du inte pratar deras språk. Samma sak gäller när du kommunicerar med din kropp, den förstår inte ditt språk så du måste använda din fantasi/tankeförmåga för att kommunicera. 

Detta kallas även för visualisering, väldigt känd bland elit idrottare. Man visualiserar en bild, en framtid över hur man vill se ut, det kan vara hur man såg ut förut eller hur man vill se ut. Bara genom att ta några minuters tid till att visualisera ökar chansen för att det ska hända.

Jag vet att Arnold använde visualisering inom prof. bodybuilding och han blev en av dom bästa bodybuilders.

Jag har själv testat visualisering också inom idrott och min egen upplevelse av det är att det är en otrolig mäktig sak som jag tycker alla borde göra :)

hur tjock eller smal kroppen ska vara är ett omedvetet beslut men det är fortfarande ett beslut. När du använder visualisering så pratar du med ditt undermedvetna, och du kan säga "jag uppskattar det men lagra fett är inte lösningen" :)

om du äter jättemycket gifter så vill kroppen skydda sig så det den gör är lagrar fett, för att det är ingen som pratar med den så den gör bara vad den anser är bäst, Vilket är lagra fett. Med visualisering kan man stänga av det fett pogrammet.

Personlig mindset
 

Personlig mindset, är hur du ser på livet, vilken inställning du har till arbete, politik, arbetslöshet, problemlösning.

Om din bil skulle gå sönder ute på en landsväg med ingen befolkning i närheten, hur skulle du reagera och agera i en sån situation? det har med din personliga mindset att göra.
 
Ju positivare du är i en sån situation desto lättare kommer det gå att lösa problemet. Ju argare och desperatare du blir desto svårare kommer det gå att lösa problemet.

För att ha en bra hälsa så måste man ha en bra iställning, och inte vara trångsynt, man måste vara öppen till nya saker hela tiden. För hur man får en bra hälsa idag kan imorgon vara något helt annat.


Älska alla så älskar alla dig!
 
 

Kommentarer
Postat av: Maria

Mycket fint skrivet de får en verkligen att stanna upp och tänka till vad man gör o prioterar. Du skriver väldigt bra vännen och du får hela texten att bli intressant :) ska bli spännande och läsa vad du kommer skriva här näst. Kram

Svar: Tack Maria! du är underbar.
tommysstyrketraning.blogg.se

2012-11-02 @ 22:09:23
URL: http://miiaan.myshowroom.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0