Hälsokapitel del 1: kost

 
Kostens betydelse för en god hälsa 
 
För mig innebär hälsa hur man mår enkelt sagt. Allting som påverkar hur man mår kan relateras till hälso orsaker. T ex om man mår dåligt pågrund av stress, för lite sömn osv. Alla hälsorisker behöver inte bero pågrund av maten man äter. Kosten är bara en del av en god hälsa. Den delen tänkte jag skriva lite om nu :)

Kroppen har en otrolig självläkningsförmåga, så många gånger du kanske känt du varit jättesjuk, sen blir du frisk utan något läkemedel överhuvudtaget. Det beror på att kroppen har en otrolig förmåga som många inte förstår :) 

Har t ex sett bilder där människor lyckats lindra och i vissa fall behandla vissa cancerformer, genom kroppens självläknigsförmåga. Man ger kroppen det den behöver och i gengäld hjälper kroppen dig :) De näringsämnen kroppen vill ha i olika mängder är:

- Fett
- Protein
- Kolhydrater
- Vitaminer
- Mineraler
- Enzymer

Alla dessa näringsämnen har olika syften för att hjälpa kroppen, det som jag tycker är viktigast när det kommer till hälsa är vitaminer :) Alla vitaminer har otroliga egenskaper och förmågor för att få en att må bra. 

Frågan är då vad man ska äta? hur vet man det? I dagens samhälle där många människor styrs och påverkas av media så kan det vara svårt att veta, men det människor alltid kommer göra är att äta det som dom märker att dom mår bra av. Det är viktigt, det är bara du som vet vad du mår bra av, ingen annan :) 

Finns dock vissa saker som har klara skillnader på hur bra det är. I slutändan så oftast det som är bra är det som är naturligt. Onaturliga saker är oftast inte bra, det är saker som din kropp inte vill ha, saker som din kropp inte vet vad den ska göra med riktigt. 

det finns 3 vitaminer som jag tycker är särskilt intressanta, tänkte berätta lite om vad dom har för otroliga egenskaper :) 


Vitamin B3 (niacin): har en antidepressivegenskap, kan lindra depressivitet, och i tillräckligt stormängd även bota depressivitet. Beror till stor del varför man är deprimerad för att man är undernärd så, dags att inte göra de nå mer helt enkelt, oftast är det viktigt att inse att det är okey att vara deprimerad. 

Vitamin E: har en självläkande egenskap, lindrar brännskador och olika smärtor. 

Vitamin D: Den som dom flesta har stor brist på. Den utgör immunförsvaret, Vitamin D har förmågan att aktivera immunförsvaret och avgör därför till stor del hur bra immunförsvar man har. 


Superfrukter 
 

Superfrukter börjar bli mer o mer allmänt känt runt om i världen, man börjar se vilka enorma fördelar för hälsan de kan ha. färska gojiibär eller färsk gurka? Vad skulle du välja? 

Det är såna saker man måste tänka på eftersom man vill ju att ens barn ska få så bra mat som möjligt, man vill att alla man bryr sig om ska äta så bra som möjligt, då får man inte vara trångsynt, man måste se möjligheterna, och jag ser otroliga möjligheter för att öka världens hälsa genom superfrukter :) Tänk om vi skulle skifta från majs, vete, gurka, sallad osv till gojiibär, bi-pollen, acaibär, spirulina och alla andra frukter jag inte kan nämna. Jag tror det skulle förändra världsbalansen till en stor del :) Inte minst sjukdomar. 

Älska alla, så älskar alla dig! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0